Karaman Kampüsü

Şeker Fabrikası’nda işlenen şeker pancarının katma değerli ürüne çevrilmesinde ilk adım olan sert şeker ve şekerli mamuller üretim tesislerinden sonra kurulan tesiste helva, lokum ve Mevlana şekeri gibi yeni geleneksel ürünler üretilmektedir.

İlk olarak Çumra Kampüsünde kurulan sert şeker ve şekerleme tesisleri bünyesinde üretimi gerçekleştirilen geleneksel ürünlerin üretimi bu ürün grubunda büyüme kararı alınması üzerine kurum bünyesine dahil edilen Karaman’daki tesiste gerçekleştirilmeye başlanmıştır.13400 m2 açık alan üzerine kurulmuş. Geleneksel ürünler Üretim Tesisi ,3700 m2 kapalı alanda, işlenmiş susam (bisküvilik susam, simitlik susam, pastalık susam), tahin, helva ve lokum üretimi yapmaktadır.