Gübre ve Toprak Düzenleyiciler

Biovin Organik Gübre
Konya Şeker’den Çevreci Gübreler


Çumra Şeker Entegre Tesisi’nde, biyoetanol üretimi esnasında ortaya çıkan yan ürün çevreci bir gübreye dönüştürülüyor. “Sıfır atıkla üretim” anlayışının bir sonucu olarak Biyoetanol Tesisi bünyesinde 2010 yılında kurduğumuz Organik Gübre Üretim Ünitesi yıllık 5.000 ton kapasiteyle faaliyet gösteriyor. Burada, Konya Şeker’in tarım için geliştirdiği en yeni inovatif ürünü olan organik tarımda kullanılabilen bitkisel kökenli sıvı organik gübre Biovin ve BiovinPlus’ı üretiyoruz. Biovin ve Biovin Plus, insan sağlığı ve çevre kalitesinin korunması, tarımın gelişimi ve sağlıklı tohum yetişmesi için en uygun ortamı sağlıyor.

Bitkisel kökenli sıvı organik madde olan Biovin ve Biovin Plus, yoğunlaştırılmış bitki özlerinden oluşan kıvamlı ve sıvı, bir bitki özüdür. Biovin ve Biovin Plus bitki öz sularının yoğunlaştırılmış çözeltisi olduğundan azot, potasyum, hümik asit ve fulvik asit gibi elementleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Sıvı Gübre Üretim Tesisi’nde demir, çinko, fosfor, bor gibi elementlerle zenginleştirilerek organomineral sıvı gübre üretimi ile toprağın ve bitkilerin ihtiyacı olan ürünler oluşturuluyor. Bu sayede su ve havanın uzun süre toprağın içinde kalmasını sağlayan Biovin ve Biovin Plus, muadili ürünlere göre hem kalitesi hem de fiyat avantajı ile öne çıkıyor.

Tarımsal üretimde daha yüksek verimlilik sağlayan ve bu özelliğiyle üreticilerin üründen daha çok kazanmasına imkân veren Biovin ve Biovin Plus, uzun vadede de toprağı koruyarak tarımda sürdürülebilir gelişime imkân oluşturuyor. Biovin ve Biovin Plus, bitkisel menşeili sıvı organik gübre olduğu için hafif topraklarda suyun tutulmasını ve nemli kalmasını sağlıyor. Ekim dikiminden önce tabana verilebiliyor ve her türlü sulama sisteminde (yağmurlama, damla sulama vb.) gerekli miktarda sisteme enjekte edilebiliyor.

Ayrıca çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre kullanabilecekleri mikroelement, potasyum, fosfor, mikronize sıvı kükürt içerikli farklı ürünler piyasaya sunuldu.