Süt Ürünleri

Meram’da kurulan dünyanın en büyük Et-Süt Entegre Tesisi unvanına sahip olan gıda kompleksinin süt tesisi günlük 2.000 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahiptir.

Panagro bölgedeki bitkisel üretim ağırlıklı gelir kompozisyonu köklü bir değişikliğe uğrattı. Konya ve çevresi en az bitkisel üretimdeki ağırlığı kadar hayvansal üretimde de ağırlığa sahip oldu. Tesis hem Konya Şeker’in hem bölge tarım sektörünün çıtasını birkaç kademe birden yukarıya taşıdı.

Çiftçinin refah seviyesinin yükselmesi adına hayvancılığın, tarımın ayrılamaz bir parçası olduğu bir gerçek. Bu nedenle pancar üreticisi çiftçiyi hayvancılıkta da desteklemek amacıyla Panagro kuruldu. Toplam 343.000 metrekare açık alan üzerinde, 80.000 metrekare kapalı alanda yer alan bu tesis, Türkiye’ye sektörün en büyüğüne sahip olma gururunu da yaşatmaktadır.

Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi, teknolojik üstünlüklere sahip donanımıyla hijyenik bir ortamda doğal ve sağlıklı üretim gerçekleştirirken, kurulan üretim zinciriyle bölge ve ülke hayvancılığının da gelişiminde önemli bir rol oynamaya, katma değerli üretimle üreticinin refahını daha da artırmaya başladı. Aynı zamanda Panagro ilk ve tek olmayı amaç edindiği inovasyonel ürün ve üretim makinalarıyla öncü olma yolunda ilerlemekte olup bünyesinde kurulu olan Ar-Ge merkezi bu konuda ciddi çalışmalar yürütmektedir.

Şekersüt

Dağıtımı yapılan bölgelerde, lezzet ve kalitesi ile tüketicilerin ilk tercihi olan Şekersüt markalı ürünler Konya Şeker’in, yeniden yapılandırarak modern bir işletme haline getirdiği tesiste, kaliteden taviz verilmeden sektör standartlarının üzerinde üretiliyor. 

Bölge çiftçisinin doğal şartlarda ürettiği sütleri, Şekersüt uzmanlığıyla buluşturarak besin değeri yüksek, sağlık, lezzet ve kalite garantili şekilde güvenilir ambalajlarda tüketiciye sunan Şekersüt’ün vazgeçilmez ilkesi tüketici sağlığına saygı ve tüketici memnuniyetidir.