Atıştırmalık Ürünler

Atıştırmalık Grubu (Çikolata, Unlu Mamüller, Şekerleme)

Torku Çikolata ve Şekerli Mamuller Fabrikası

Üreticinin şekerine değer katan Torku, doğal, katkısız çikolata üretiyor. Torku Çikolata ve Şekerli Mamuller Fabrikası, şekerin girdi olarak kullanıldığı nihai ürünleri de üreterek oluşacak katma değerin tarım sektöründe kalmasını sağlamak, pancar üreticilerinin refah düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla kuruldu. Fabrika 2010 yılında tamamlanan yeni tesislerle birlikte dünyadaki en modern teknolojiye sahip fabrikalardan biri haline geldi. Bu noktada öncelik daima doğal, katkısız çikolata üretmek ve tüketici sağlığı olarak ön plana çıkıyor.

Fabrika, 2011 yılında inşaatına başlanılan “Unlu ve Şekerli Mamuller, Çikolata, Bisküvi, Kek, Gofret Üretim Tesisleri” ile ürün çeşitliliğini daha da artırmayı ve iç piyasada önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. 2013 yılı itibari ile de gofret, bisküvi, kek, yumuşak şeker, kraker yatırımları devreye girdi. Böylece tüketiciye “tohumdan sofraya Konya Şeker güvencesiyle” sunulan ürün gamı daha da genişledi.

Hammadde kontrollerine büyük bir önem gösterilirken, kaliteden ödün verilmiyor. Yüksek kalite anlayışının bir parçası olan ve kalite kontrol personeli tarafından titizlikle yapılan kontroller üretim boyunca, üretim sonrasında devam ediyor. Böylece kaliteli ve hijyenik ürün üretimi konusunda standartlar sürekli korunuyor.

GMP kuralları titizlikle uygulanan fabrika; ISO2200, Gıda Güvenliği Yönetimi Sertifikası, ISO9001 ve Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası’na sahip. Bu yıl içerisinde çikolata, şekerli mamüller ve unlu mamüller üretimlerimiz için BRC gıda güvenliği sistemini belgelendirerek almış bulunmaktayız. Yüksek kalite standartlarında üretilen çikolataları ve şekerli mamulleriyle Torku bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Pancar üreticisinin emeği, Türkiye’nin toprağının lezzetleri, Torku markasıyla Ortadoğu ile Asya’nın yanı sıra Avrupa ve Amerika’da da toplam 74 ülkeye ihraç ediliyor.