Konya Şeker Fabrikası

Konya Şeker’in kuruluşunda ilk faaliyet konusu olan pancar şekeri üretimi bugün için de şirketin ana faaliyet konusudur ve 33 şeker fabrikasının üretim gerçekleştirdiği ülkemizde, 200 bin ton/yıl kapasiteli Konya Şeker Fabrikası ve 300 bin ton/yıl üretim kapasiteli Çumra Şeker Fabrikası’ndan oluşan iki şeker fabrikasıyla ülke şeker üretiminin beşte birinden fazlasını üretmektedir. 1954 yılında kurulan Konya Şeker Fabrikası’nın teknolojisini yaptığı rehabilitasyon yatırımıyla yenileyen Konya Şeker 2003 yılında temelini attığı ve dünyanın en modern şeker fabrikalarından biri olan Çumra Şeker Fabrikası’nı 2004 yılında tamamlamıştır.

Türkiye’deki özel şirketler arasında en büyük şeker üreticisi konumunda olan Konya Şeker bu pozisyonuna uygun şekilde ülke şeker sektöründe öncü bir rol üstlenmiş ve yaptığı yatırımlarla sektördeki geleneksel üretim ve pazarlama alışkanlıklarını değiştirmiştir. Bu çerçevede kristal şekeri ürettiği, sıvı şeker, baklava ve tatlı şerbeti, kandis şeker, ilaç şekeri invert şeker, pudra şekeri, arı şurubu, sert şeker gibi yeni ürünlerle çeşitlendiren Konya Şeker, ülke pancar şekeri pazarının da genişlemesini sağlamıştır.

Kurduğu pazarlama şirketi ile ürettiği ürünleri perakende pazarına da doğrudan ve aracısız ulaştıran Konya Şeker, üretimdeki liderliğini perakende pazarına da taşımayı amaçlamıştır. Şirket bu çerçevede Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesindeki Küp Şeker ve Kristal Şeker Paketleme Tesisleri’nin kapasitesini artırmış ve yeni üretim bantlarıyla tüketici eğilimlerine göre farklı ürün çeşitlerini, farklı gramajlarda ve ambalajlarda üretmeye başlamıştır. Konya Şeker’in, paketli gurupta yer alan kristal şeker, küp şeker, esmer şeker gibi ürünleri “TORKU” markasıyla tüketiciye sunulmaktadır.

www.konyaseker.com.tr