Bordo - Şalgam Suyu Fabrikası

Konya Şeker,daha doğal, daha kaliteli ve daha sağlıklı şalgam suyu üretmek amacıyla 01 Haziran 2014 tarihinde Bordo Şalgam Suyu Fabrikası’nı kurmuştur. Ezber bozan bir anlayışla hem halkın şalgam suyunun besin ögelerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak hem de sanayi tip üretimde ev yapımı şalgam kalitesini ve tadını oluşturmak için 80 bin metrekare toplam alan içerisinde 12 bin metrekare kapalı alan ile üretimine devam etmekte ve ülke ekonomimize katkı sağlamaktadır.

Şalgam suyu genellikle kültürel olarak Güney Doğu ve Doğu illerinde tüketilse de son zamanlarda şalgam suyunun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Önemli bir antioksidan kaynağı olması, A vitamini deposu olması, sindirime yardımcı yapısı, hücre yenilemede görev alması, vücut direncinin sağlanmasında yardımcı olması gibi faydaları şalgam suyunun çokça tercih edilen ve tüketilen bir içecek olmasını sağlamıştır. Artık sadece damak tadı olarak değil besin takviyesi olarak da şalgam suyu tüketicinin evinde yerini almaktadır.

Torku ailesinin bir parçası olan Bordo Şalgam Suyu Fabrikası asli görevini, yurt içi ve yurtdışındaki tüketicilere doğal şalgam suyunu üretmek olarak görmektedir.. Bordo Şalgam Suyu’nun her yaştaki çocuklarla beraber tüketilebilecek yegane içeceklerden biri olduğu unutulmamalıdır.

www.panagro.com.tr