Geleneksel Ürünler

Helva ve Lokum Üretim Tesisleri ( Helvahane )
Helva ve Lokum Üretim Tesisleri ( Helvahane ) Şeker Fabrikası’nda işlenen şeker pancarının katma değerli ürüne çevrilmesinde ilk adım olan sert şeker ve şekerli mamuller üretim tesislerinin devamında bulunan alana kurulan üretim hatlarıyla helva, lokum ve Mevlana Şekeri gibi yeni geleneksel ürünlerin üretimi de söz konusuydu.

Ancak, Konya Şeker’in 2011 yılında geleneksel ürünlerde büyüme kararı almasıyla Karaman’da kurulu Geleneksel Ürünler Üretim Tesisi “Helvahane”yi bünyesine katarak hem ürün portföyünü genişletti, hem de üretim hacmini katlayarak artırdı. Helvahane 13.400 m2 açık alan üzerine kurulmuş 3700 m2 kapalı alanda, İşlenmiş Susam (Bisküvilik Susam, Simitlik Susam, Pastalık Susam), Tahin, Helva ve Lokum üretimi yapmaktadır.

Bugün Torku markalı helva, lokum, tahin ve susam çeşitleriyle tüm geleneksel ürünleri tüketiciler tarafından beğeniyle tüketiliyor. Helvada; Antep fıstıklı, sade, kakaolu, fındıklı çeşitlerinde pazarın isteğine göre değişik gramajda üretim yapılmakta, lokumda; Antep fıstıklı, fındıklı, sade, güllü, naneli, susamlı, nar aromalı, damla sakızı aromalı lokum çeşitlerinin yanı sıra çikolata kaplı Antep fıstıklı lokum ve çikolata kaplı fındıklı lokum çeşitleri de üretiliyor. Tahinde bozkır usulü esmer tahin ve beyaz tahin çeşitleri bulunurken, susamda ise beyaz susam, simitlik susam, pastalık susam ve bisküvilik susam alternatifleri üretiliyor.