Modern Seracılık Ürünleri

Konya Şeker entegre sanayi modelinin bir uzantısı olarak Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde kurulan ileri teknolojili seralarda gece sıcaklığının eksi 20’lere kadar düştüğü Konya’da ısıtma maliyetlerini minimize ederek seracılık yapılıyor. Seralarda minimum düzeyde enerji harcayarak, entegre biyolojik mücadele uygulanması ile kimyasal ilaç kullanmadan metrekarede 70-80 kilogramı bulan verim alınıyor.

Sıfır atık üretim anlayışı ile çalışmalarını yürüten bir kuruluş olarak hayata geçirilen seralarda çevreye duyarlılığın simgesi. Şeker üretiminde ortaya çıkan kondense suyunu enerji harcayarak soğutmak yerine, üretim sürecinde tekrar kullanılabilmek için Çumra Entegre Tesisleri bünyesinde kurulan seralarda soğutularak tam kontrollü tarım yapılıyor.

60 dönümlük alanda, topraksız seralarda ve ultra klimalı ortamda ileri teknoloji ile tarım ilacı kullanılmadan üretilen ve bu özelliği sebebiyle yıkamadan yenilebilecek kalitedeki mahsul ekolojik bir ortamda yetiştiriliyor. Bu seralarda üretilen salkım domatesler Çatalhöyük markasıyla tüketiciyle buluşuyor.

Üretim prosesinde kullanılan atık enerjinin kullanılması amacıyla hayata geçirilenseralarda üretilen domatesler İstanbul başta olmak üzere yurt içi marketlerde satılacak ve Rusya ile Hollanda’ya ihraç edilecek. Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde 4,1 milyon euroluk yatırımla, toplam 60 bin metrekarelik alanda kurulan seralarda domatesin yanı sıra muz, kakao, hurma ve frambuaz gibi Konya ikliminde yetişmesine imkânsız gözüyle bakılan ürünlerin de deneme üretimleri yapılıyor.